Liste de komunies de Sud Afrika segun populatione

Fro Wikipedia
Jump to: navigatione, sercha
Nome de komunie Kode Distrikte Provinse Area
(km²)
Populatione
(2002 est.)
Johannesburg1 JHB Johannesburg Gauteng 1 645.0 3 225 309
Etekwini1 ETH Etekwini Kwazulu-Natal 2 291.9 3 090 123
Kabe Urbe1 CPT Kabe Urbe West Kabe 2 460.1 2 892 242
Ekuruleni1 EKU Ekuruleni Gauteng 1 924.3 2 478 629
Tshwane1 TSH Tshwane Gauteng 2 174.6 1 982 235
Nelson Mandela1 NMA Nelson Mandela Distrikte Est Kabe 1 958.9 1 005 784
Buffalo Urbe EC125 Amatole Est Kabe 2 527.7 702 280
Kungwini GT421 Sedibeng Gauteng 965.9 658 420
Mangaung FS172 Moteo Liberi State 6 284.0 645 438
Tulamela NP343 Vembe Limpopo 2 898.7 580 831
Li Msunduzi KZ225 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 633.9 552 839
Polokwane NP354 Kaprikorn Limpopo 3 766.0 508 275
Bushbuckridge MP325 Ehlanzeni Mpumalanga 2 589.6 497 961
Makado NP344 Vembe Limpopo 8 527.5 495 260
Mbombela MP322 Ehlanzeni Mpumalanga 3 411.8 476 594
Rege Sabata Dalindyebo EC157 OR Tambo Est Kabe 3 027.3 416 345
Matjhabeng FS184 Lejweleputswa Liberi State 5 155.5 408 169
Rustenburg NW373 Bojanala Nord-west Provinse 3 423.3 387 098
Grandi Tzaneen NP333 Mopani Limpopo 3 242.6 375 585
Maluti a Phofung FS194 Tabo Mofutsanyane Liberi State 4 417.6 360 788
Matlosana NW403 Sudi Distrikte Nord-west Provinse 3 561.5 359 203
Madibeng NW372 Bojanala Nord-west Provinse 3 839.2 346 673
Nkomazi MP324 Ehlanzeni Mpumalanga 3 240.4 334 420
Newcastle KZ252 Amayuba Kwazulu-Natal 1 855.3 332 981
Mogalakwena NP367 Waterberg Limpopo 6 166.0 298 437
Mogale Urbe GT481 West Rand Gauteng 1 099.2 289 835
Umhlatuze KZ282 Utungulu Kwazulu-Natal 793.2 289 188
Mnquma EC122 Amatole Est Kabe 3 299.5 286 305
Emalahleni MP312 Nkangala Mpumalanga 2 677.6 276 412
Nyandeni EC155 OR Tambo Est Kabe 2 474.0 274 417
Grandi Tubatse NP03a6 Sekukune Limpopo 4 599.0 270 124
Makudutamaga NP03a2 Sekukune Limpopo 2 096.6 262 002
Mafikeng NW383 Sentral Nord-west Provinse 3 698.4 259 480
Thembisile MP315 Nkangala Mpumalanga 2 384.3 257 114
Mbashe EC121 Amatole Est Kabe 3 050.1 255 073
Kaukeni EC153 OR Tambo Est Kabe 2 476.8 254 477
Mbizana EC151 OR Tambo Est Kabe 2 416.7 245 732
Dr JS Moroka MP316 Nkangala Mpumalanga 1 416.5 243 314
Grandi Giyani NP331 Mopani Limpopo 2 985.1 239 289
Moses Kotane NW375 Bojanala Nord-west Provinse 5 719.1 237 176
Lepele-Nkumpi NP355 Kaprikorn Limpopo 3 463.4 227 970
Emnambiti-Ladysmith KZ232 Utukela Kwazulu-Natal 2 964.8 225 461
Govan Mbeki MP307 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 2 954.7 221 745
Grandi Groblersdal NP03a5 Sekukune Limpopo 3 713.3 221 646
Umlalazi KZ284 Utungulu Kwazulu-Natal 2 213.9 221 080
Grandi Letaba NP332 Mopani Limpopo 1 890.9 220 101
Hibiscus Mare-borde KZ216 Ugu Kwazulu-Natal 839.0 218 171
Merafong Urbe NW405 Sudi Distrikte Nord-west Provinse 1 630.5 210 481
Mhlontlo EC156 OR Tambo Est Kabe 2 826.1 202 853
Sol Plaatjie NC091 Frances Baard Distrikte Nord Kabe 1 877.1 201 469
Nongoma KZ265 Zulu-lande Kwazulu-Natal 2 182.1 198 439
Umzimvubu EC05b2 Alfred Nzo Distrikte Est Kabe 2 506.5 197 553
Matatiele EC05b3 Alfred Nzo Distrikte Est Kabe 4 352.3 194 629
Drakenstein WC023 Kabe Vine-landes West Kabe 1 537.6 194 417
Umzumbe KZ213 Ugu Kwazulu-Natal 1 258.9 193 766
Abakulusi KZ263 Zulu-lande Kwazulu-Natal 4 184.6 191 019
Ulundi KZ266 Zulu-lande Kwazulu-Natal 3 250.7 189 017
Albert Luthuli MP301 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 5 559.4 187 937
Lukanji EC134 Chris Hani Distrikte Est Kabe 4 259.6 184 543
Jozini KZ272 Umkanyakude Kwazulu-Natal 3 056.3 184 052
Grandi Taung NW394 Bopirima Nord-west Provinse 5 635.4 182 160
Moretele NW371 Bojanala Nord-west Provinse 1 378.7 181 033
Hlabisa KZ274 Umkanyakude Kwazulu-Natal 1 417.3 176 891
Intsika Yetu EC135 Chris Hani Distrikte Est Kabe 3 041.4 175 217
Umzimkulu KZ5a6 Sisonke Kwazulu-Natal 2 435.5 174 337
Nkutu KZ242 Umzinyati Kwazulu-Natal 1 961.8 168 989
Msinga KZ244 Umzinyati Kwazulu-Natal 2 501.1 168 024
Mokaka FS201 Norda Liberi State Liberi State 7 924.6 167 890
Blouberg NP351 Kaprikorn Limpopo 4 540.6 161 324
Kwadukuza KZ292 Ilembe Kwazulu-Natal 633.1 158 584
Ndwedwe KZ293 Ilembe Kwazulu-Natal 1 157.4 152 494
Engkobo EC137 Chris Hani Distrikte Est Kabe 2 258.5 148 400
Aganang NP352 Kaprikorn Limpopo 1 871.0 147 681
Ditsobotla NW384 Sentral Nord-west Provinse 6 464.9 147 595
Port St Johns EC154 OR Tambo Est Kabe 1 291.2 146 968
Breede Vale WC025 Kabe Vine-landes West Kabe 2 994.4 146 026
Mkondo MP303 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 4 882.2 142 894
Steve Tshwete MP313 Nkangala Mpumalanga 3 976.5 142 775
Umhlabuyalingana KZ271 Umkanyakude Kwazulu-Natal 3 619.1 140 956
Amahlati EC124 Amatole Est Kabe 4 269.0 138 652
Okahlamba KZ235 Utukela Kwazulu-Natal 3 475.5 137 525
Elundini EC141 Ukahlamba Est Kabe 5 064.4 137 476
Ramotshere Moiloa NW385 Sentral Nord-west Provinse 7 192.8 137 446
Ntabankulu EC152 OR Tambo Est Kabe 1 455.7 135 800
Senku EC142 Ukahlamba Est Kabe 7 329.5 135 731
George WC044 Eden West Kabe 1 071.6 135 405
Nkandla KZ286 Utungulu Kwazulu-Natal 1 827.6 133 601
Ba-Palaborwa NP334 Mopani Limpopo 3 004.4 131 088
Dihlabeng FS192 Tabo Mofutsanyane Liberi State 4 739.0 128 928
Randfontein GT482 West Rand Gauteng 477.1 128 733
Endondakusuka KZ291 Ilembe Kwazulu-Natal 582.3 128 671
Nkonkobe EC127 Amatole Est Kabe 3 724.1 128 661
Potchefstroom NW402 Sudi Distrikte Nord-west Provinse 2 673.7 128 353
Emalahleni EC136 Chris Hani Distrikte Est Kabe 3 551.0 125 417
Msukaligwa MP302 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 6 015.7 124 811
Setsoto FS191 Tabo Mofutsanyane Liberi State 5 966.4 123 197
Grandi Marble Hall NP03a4 Sekukune Limpopo 1 909.8 121 325
Mapumulo KZ294 Ilembe Kwazulu-Natal 895.9 120 644
Imbabazane KZ236 Utukela Kwazulu-Natal 827.4 119 924
Upongolo KZ262 Zulu-lande Kwazulu-Natal 3 239.2 119 780
Ngwate FS203 Norda Liberi State Liberi State 7 055.0 118 814
Stellenbosch WC024 Kabe Vine-landes West Kabe 831.0 118 709
Metsimaholo FS204 Norda Liberi State Liberi State 1 717.1 115 953
Tswaing NW382 Sentral Nord-west Provinse 5 966.2 114 155
Indaka KZ233 Utukela Kwazulu-Natal 991.5 113 643
Molemole NP353 Kaprikorn Limpopo 3 347.3 109 441
Westonaria GT483 West Rand Gauteng 637.6 109 330
Kungwini GT02b2 Metsweding Gauteng 2 202.2 109 062
Umshwati KZ221 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 1 817.9 108 421
Ingwe KZ5a1 Sisonke Kwazulu-Natal 1 991.3 107 557
Mbonambi KZ281 Utungulu Kwazulu-Natal 1 210.0 106 944
Ratlou NW381 Sentral Nord-west Provinse 4 566.2 104 323
Lekwa MP305 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 4 585.2 103 263
Dannhauser KZ254 Amayuba Kwazulu-Natal 1 515.9 102 778
Ubuhlebezwe KZ5a5 Sisonke Kwazulu-Natal 1 604.1 101 961
Nala FS185 Lejweleputswa Liberi State 4 128.8 98 264
Lepalale NP362 Waterberg Limpopo 19 601.4 96 103
Maruleng NP335 Mopani Limpopo 3 244.3 94 388
Teewaterskloof WC031 Overberg West Kabe 3 248.3 93 277
Umuziwabantu KZ214 Ugu Kwazulu-Natal 1 089.5 92 332
Umvoti KZ245 Umzinyati Kwazulu-Natal 2 515.5 92 292
Fetakgomo NP03a3 Sekukune Limpopo 1 107.5 92 084
Moshaweng NC451 Kalagadi Nord Kabe 9 477.4 91 708
Kagisano NW391 Bopirima Nord-west Provinse 11 354.1 88 781
Ntambanana KZ283 Utungulu Kwazulu-Natal 1 082.8 84 768
Oudtshoorn WC045 Eden West Kabe 3 537.1 84 692
Ngqushwa EC126 Amatole Est Kabe 2 240.9 84 232
Witzenberg WC022 Kabe Vine-landes West Kabe 2 851.2 83 568
Vulamehlo KZ211 Ugu Kwazulu-Natal 973.2 83 043
Mutale NP342 Vembe Limpopo 2 345.9 82 656
Edumbe KZ261 Zulu-lande Kwazulu-Natal 1 942.8 82 244
Thaba Chweu MP321 Ehlanzeni Mpumalanga 5 719.1 81 676
Breede Fluve/Vine-landes WC026 Kabe Vine-landes West Kabe 3 331.7 81 275
Pixley Ka Seme MP304 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 5 227.2 80 738
[Hais Komunie, Sud Afrika|//Khara Hais] NC083 Siyanda Nord Kabe 3 444.3 75 674
Makana EC104 Kakadu Est Kabe 4 375.6 75 301
Umngeni KZ222 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 1 566.5 73 900
Lesedi GT423 Sedibeng Gauteng 1 486.0 73 692
Modimole NP365 Waterberg Limpopo 6 227.9 72 812
Swartland WC015 West Mare-borde West Kabe 3 692.2 72 116
Mossel Baye WC043 Eden West Kabe 2 010.8 71 495
Kouga EC108 Kakadu Est Kabe 2 419.4 70 694
Saldanha Baye WC014 West Mare-borde West Kabe 1 765.9 70 441
Ga-Segonyana NC452 Kalagadi Nord Kabe 4 491.6 70 394
Maquassi Hills NW404 Sudi Distrikte Nord-west Provinse 4 643.0 69 035
Midvaal GT422 Sedibeng Gauteng 1 725.4 64 641
Masilonyana FS181 Lejweleputswa Liberi State 6 796.1 64 408
Tabazimbi NP361 Waterberg Limpopo 9 862.2 63 921
Richmond KZ227 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 1 231.3 63 225
Sakisizwe EC138 Chris Hani Distrikte Est Kabe 2 250.8 62 860
Umdoni KZ212 Ugu Kwazulu-Natal 238.1 62 294
Nketoana FS193 Tabo Mofutsanyane Liberi State 5 611.1 61 951
Pokwane NC094 Frances Baard Distrikte Nord Kabe 834.0 61 319
Inxuba Yetemba EC131 Chris Hani Distrikte Est Kabe 11 591.7 60 296
Umtshezi KZ234 Utukela Kwazulu-Natal 2 130.3 59 919
Mkambatini KZ226 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 915.3 59 064
Naledi NW392 Bopirima Nord-west Provinse 7 258.6 58 102
Mafube FS205 Norda Liberi State Liberi State 4 604.3 57 658
Grandi Kokstad KZ5a4 Sisonke Kwazulu-Natal 2 679.8 56 529
Delmas MP311 Nkangala Mpumalanga 1 567.8 56 208
Kopanong FS162 Gariep Liberi State 15 248.3 55 944
!Kai! Garib NC082 Siyanda Nord Kabe 7 445.7 55 701
Overstrand WC032 Overberg West Kabe 1 707.5 55 450
Mantsopa FS173 Moteo Liberi State 4 290.6 55 345
Ndlambe EC105 Kakadu Est Kabe 1 840.6 54 719
Ezingoleni KZ215 Ugu Kwazulu-Natal 648.1 54 425
Umjindi MP323 Ehlanzeni Mpumalanga 1 745.4 53 745
Tswelopele FS183 Lejweleputswa Liberi State 6 524.1 53 715
Nokeng tsa Taemane GT02b1 Metsweding Gauteng 1 967.6 53 206
Bela-Bela NP366 Waterberg Limpopo 3 376.0 52 124
Knysna WC048 Eden West Kabe 1 058.9 51 469
Endumeni KZ241 Umzinyati Kwazulu-Natal 1 610.2 51 104
Pumelela FS195 Tabo Mofutsanyane Liberi State 7 550.4 50 904
Mtonjaneni KZ285 Utungulu Kwazulu-Natal 1 086.0 50 383
Matzikama WC011 West Mare-borde West Kabe 5 549.4 50 207
Mamusa NW393 Bopirima Nord-west Provinse 3 614.8 48 368
Bergrivier WC013 West Mare-borde West Kabe 4 407.1 46 320
Nama Khoi NC062 Namakwa Nord Kabe 15 025.2 44 751
Grandi Kei EC123 Amatole Est Kabe 1 736.0 44 456
Kamdebo EC101 Kakadu Est Kabe 7 229.9 44 371
Hessequa WC042 Eden West Kabe 5 733.5 44 113
Ventersdorp NW401 Sudi Distrikte Nord-west Provinse 3 764.0 43 079
Highlands MP314 Nkangala Mpumalanga 4 735.6 43 004
Letsemeng FS161 Gariep Liberi State 10 225.4 42 984
Lekwa-Teemane NW396 Bopirima Nord-west Provinse 3 681.2 42 965
Sundien Fluvie Vale EC106 Kakadu Est Kabe 3 507.9 39 863
Cederberg WC012 West Mare-borde West Kabe 7 338.5 39 329
Musina NP341 Vembe Limpopo 7 576.8 39 307
Dipaleseng MP306 Gert Sibande Distrikte Mpumalanga 2 616.6 38 620
Maletswai EC143 Ukahlamba Est Kabe 4 357.7 37 308
Beaufort West WC053 Sentral Karu West Kabe 16 330.1 37 106
Mooi Mpofana KZ223 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 1 651.5 36 818
Kgetlengrivier NW374 Bojanala Nord-west Provinse 3 973.1 36 477
Mohokare FS163 Gariep Liberi State 8 776.0 36 321
Siyankuma NC078 Karu Nord Kabe 10 024.2 35 809
Dikgatlong NC092 Frances Baard Distrikte Nord Kabe 2 377.5 35 765
Emthanjeni NC073 Karu Nord Kabe 11 390.2 35 547
Blu Grue Rute EC102 Kakadu Est Kabe 9 835.6 35 010
Kou-Kamma EC109 Kakadu Est Kabe 3 573.7 34 293
Mtubatuba KZ275 Umkanyakude Kwazulu-Natal 496.5 33 609
Impendle KZ224 Umgungundlovu Kwazulu-Natal 948.8 33 568
Tsolwana EC132 Chris Hani Distrikte Est Kabe 6 024.7 32 516
Tokologo FS182 Lejweleputswa Liberi State 9 325.9 32 455
Utrecht KZ253 Amayuba Kwazulu-Natal 3 539.3 32 279
Gariep EC144 Ukahlamba Est Kabe 8 911.1 31 313
Li Grandi Sink Pseudo Baye KZ273 Umkanyakude Kwazulu-Natal 1 060.8 31 293
Mookgopong NP364 Waterberg Limpopo 4 270.7 30 755
Bitou WC047 Eden West Kabe 991.9 29 185
Swellendam WC034 Overberg West Kabe 2 998.9 28 074
Naledi FS171 Moteo Liberi State 3 424.1 27 478
Kabe Agulhas WC033 Overberg West Kabe 2 841.4 26 470
Nxuba EC128 Amatole Est Kabe 2 731.9 24 826
Tsantsabane NC085 Siyanda Nord Kabe 5 887.1 23 985
Kannaland WC041 Eden West Kabe 4 758.1 23 972
Umsobomvu NC072 Karu Nord Kabe 6 818.5 23 644
Gamagara NC453 Kalagadi Nord Kabe 2 619.4 23 201
Magareng NC093 Frances Baard Distrikte Nord Kabe 1 541.6 21 733
Inkwanka EC133 Chris Hani Distrikte Est Kabe 3 584.2 20 243
Hantam NC065 Namakwa Nord Kabe 27 967.9 19 815
Siyatemba NC077 Karu Nord Kabe 8 208.7 17 511
Ubuntu NC071 Karu Nord Kabe 20 389.2 16 375
!Kheis NC084 Siyanda Nord Kabe 6 435.8 16 125
Baviaans EC107 Kakadu Est Kabe 7 727.1 15 335
Kwa Sani KZ5a2 Sisonke Kwazulu-Natal 1 212.8 15 305
Kgatelopele NC086 Siyanda Nord Kabe 2 477.9 14 741
Thembelihle NC076 Karu Nord Kabe 6 980.1 13 987
Molopo NW395 Bopirima Nord-west Provinse 12 473.2 11 692
Khâi-Ma NC067 Namakwa Nord Kabe 8 331.9 11 345
Kamiesberg NC064 Namakwa Nord Kabe 11 742.5 10 752
Prince Albert WC052 Sentral Karu West Kabe 8 152.9 10 514
Karu Hoogland NC066 Namakwa Nord Kabe 29 396.8 10 510
Ikwezi EC103 Kakadu Est Kabe 4 453.1 10 366
Richtersveld NC061 Namakwa Nord Kabe 9 607.8 10 123
Kareeberg NC074 Karu Nord Kabe 17 702.0 9 488
Renosterberg NC075 Karu Nord Kabe 5 527.1 9 071
Mier NC081 Siyanda Nord Kabe 11 730.0 6 843
Laingsburg WC051 Sentral Karu West Kabe 8 784.5 6 678

1 Metropoli distriktes es anke komunies.